top of page

Parkinson

Fysiotherapie bij Parkinson is een belangrijk onderdeel van de behandeling van deze aandoening. Parkinson is een neurodegeneratieve aandoening waarbij de dopamineproductie in de hersenen afneemt. Dit leidt tot symptomen zoals trillingen, stijfheid en moeite met bewegen.

 

Wij bieden deze behandeling aan in Valkenswaard.

CVFF-02.jpg

Fysiotherapie kan helpen bij het verminderen van deze symptomen en het verbeteren van de kwaliteit van leven van de patiënt. Er zijn verschillende soorten fysiotherapie die gebruikt kunnen worden bij Parkinson, waaronder oefentherapie, bewegingsanalyse en gedragstherapie.

Oefentherapie is gericht op het verbeteren van de balans, coördinatie en kracht van de patiënt. Dit kan worden gedaan door het uitvoeren van specifieke oefeningen zoals loopoefeningen, balansoefeningen en krachtoefeningen. De fysiotherapeut(e) kan ook adviseren over hoe de patiënt thuis oefeningen kan doen.

Bewegingsanalyse is gericht op het bekijken van hoe de patiënt zijn of haar bewegingen uitvoert. De fysiotherapeut(e) kan hierdoor inzicht krijgen in welke bewegingen moeilijk voor de patiënt zijn en welke aanpassingen nodig zijn om deze bewegingen makkelijker te maken.

Gedragstherapie is gericht op het veranderen van de manier waarop de patiënt naar beweging kijkt. De fysiotherapeut(e) kan de patiënt leren hoe hij of zij bewust kan werken aan het veranderen van zijn of haar bewegingen.

Fysiotherapie bij Parkinson kan ook helpen bij het verminderen van pijn en het verbeteren van de slaapkwaliteit van de patiënt. De fysiotherapeut(e) kan ook adviseren over hulpmiddelen zoals wandelstokken of rollators die de patiënt kunnen helpen bij het bewegen.

In samenwerking met uw arts en fysiotherapeut, kan fysiotherapie een belangrijk onderdeel zijn van uw behandeling voor Parkinson en kan het u helpen om uw kwaliteit van leven te verbeteren.

bottom of page