top of page

Geriatrie

De behandeling van mensen met een hogere leeftijd kan complex zijn doordat er meerdere ziekten een rol kunnen spelen.

 

Onze fysiotherapeuten hebben ruime ervaring met de verschillende ziektebeelden en zijn in staat om de juiste behandeling op maat te maken.

 

Eventueel kan in samenwerking met andere zorgverleners  voor een multidisciplinaire aanpak gekozen worden.

CVFF-02.jpg

Mensen die ouder worden en de beweeglijkheid van hun lichaam zien afnemen, komen doorgaans in aanraking met de fysiotherapeut(e) voor ouderen (geriatrie fysiotherapeut(e)). 

De geriatrie fysiotherapeut(e) heeft zich gespecialiseerd in de zorg voor kwetsbare ouderen en cliënten/patiënten met een hoge (biologische) leeftijd die te maken hebben met complexe gezondheidsproblematiek. 

Het gaat daarbij niet alleen om ouderen, maar ook om patiënten die bijvoorbeeld als gevolg van een beroerte, dementie, de ziekte van Parkinson, of een gebroken heup, verschijnselen vertonen van ouderdom. Onze fysiotherapeut(e) werkt vanuit diens specifieke kennis over de doelgroep en de daarbij voorkomende ziektebeelden. 

 

De patiënten doen vooral oefentherapie, gericht op het herwinnen en omgaan met verlies van mobiliteit en zelfstandigheid. Tot het werk van de geriatrie fysiotherapeut(e) behoort ook het adviseren en begeleiden van gezinsleden en eventuele mantelzorgers, over onder andere het ziektebeeld, de prognose, de behandeling, transfers, dagelijkse handelingen en hulpmiddelen.

bottom of page