top of page

Wielrennen

Erwin Franken heeft door de jaren heen veel ervaring opgedaan in het behandelen en begeleiden van wielrenners en MTB-ers.

Vaak verwezen door Dr. Schep komen vanuit het hele land sporters voor de behandeling van specifieke beenklachten.

c5a2b487-0171-476d-a1c7-e5da91532e3e_edited.jpg

De passie voor het wielrennen is zeker aanwezig bij Erwin Franken. De opgedane ervaring bij Rabobank wielerploeg, waar Erwin fulltime twee jaar heeft gewerkt als fysio-/manueeltherapeut, wordt nu gebruikt voor de behandeling van de wedstrijdrenner tot en met de breedtesporter.
Een aantal (sub-)toppers heeft zijn weg gevonden naar de praktijk.

 

Blessures kunnen ontstaan door valpartijen, verkeerde afstelling of door verkeerde trainingsopbouw. Kennis van materialen zoals schoen/pedaalsystemen, frame maten, verzetkeuze, maar ook trainingsopbouw zijn belangrijk in de behandeling van renners. Veel klachten van renners komen voort uit een dysbalans in het lichaam tussen de gewrichten en de spieren. De meeste klachten komen voor in de nek, rug, bekken, heup, knie of enkel, maar klachten kunnen zich ook presenteren in het verzuren van één of twee benen.

In samenwerking met dr. G. Schep behandelt Erwin Franken sporters die sporten met een kleine heuphoek. Dit kunnen wielrenners/MTB-ers zijn, maar ook bijvoorbeeld schaatsers en roeiers kunnen deze klachten ontwikkelen. De klachten worden veroorzaakt door het knikken van de bekkenslagader waardoor de beenspieren tijdens inspanning onvoldoende bloed en zuurstof krijgen. Het gevolg zijn klachten als verzuring en pijnklachten in het been. In een aantal gevallen blijkt na onderzoek dat de klachten (mede) door problemen in het bewegingsapparaat veroorzaakt worden. 

Tijdens het eerste bezoek wordt de anamnese afgenomen en een onderzoek gedaan naar de beweeglijkheid, coördinatie en bewegingsvoorkeur. Samen met de gegevens uit het eerder onderzoek van Dr. Schep wordt er een behandelplan opgesteld. In de regel zijn er slechts een paar behandelingen nodig maar dient er veel geoefend te worden.

bottom of page