top of page

Leefstijlcoaching

Het COOL-programma is gericht op het verbeteren van de algehele leefstijl van mensen die als doel hebben om blijvend gewicht te verliezen. 

 

Met behulp van je COOL-coach ga je niet alleen met beweging aan de slag, maar ook met jouw voedingspatroon, slaap, stress, ontspanning en positieve gezondheid. Het COOL-programma is een langdurig traject van twee jaar. Je hebt een-op-een gesprekken met jouw coach en groepssessies met jouw coach en mede-deelnemers.

CVFF 2020-018.jpg

Wat kunt u verwachten tijdens de COOL-bijeenkomsten?

  1. U werkt samen met uw leefstijlcoach aan veranderingen in uw leefstijl. Met uw leefstijl bedoelen we voeding, bewegen, slaap, stress en ontspanning. Uw coach ondersteunt u om uw gedrag te veranderen.

  2. U kijkt samen met uw coach naar wat er nu al goed gaat.

  3. U stelt samen met uw coach doelen op met bijpassende acties waar u in uw eigen tempo aan gaat werken.

  4. U gaat zelfstandig aan de slag met bewegen of sporten. 

Wat wordt er van u verwacht?

Deelname aan het COOL-programma is op basis van verwijzing, informeer bij uw zorgverzekeraar of dit programma vergoed wordt. 

De verwachting bij iedere deelname is dat u bij alle sessies aanwezig bent. Ook is het van belang dat u tussendoor aan de slag gaat 

met de doelen, die u samen met uw coach hebt bepaald.  Het totale programma duurt 2 jaar. Per jaar heeft u een aantal gesprekken met uw coach. Daarnaast komt u samen met andere deelnemers onder leiding van de coach.

Voor wie is dit programma?

U kunt aan het programma meedoen wanneer u 18 jaar of ouder bent en u voldoet aan 1 van de volgende voorwaarden.

 

U heeft:

  • Overgewicht (een BMI tussen 25 en 30) en daarnaast slaapapneu, artrose, een vergrote buikomvang, een verhoogd risico op diabetes of een hart- en vaatziekten hebt

  • Ernstig overgewicht hebt (een BMI van meer dan 30).

Wilt u meer weten?  Neem dan gerust contact met ons op. U kunt ook voor individuele coaching terecht zonder het COOL-programma!

bottom of page