top of page

GLA:D

GLA:D is een voorlichtings- en trainingsprogramma voor patiënten met heup- en knieartrose, dat is gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten. Het programma vermindert pijn en voorkomt dat klachten verergeren. Zo kunnen patiënten in hun eigen buurt en met eigen inzet een knie- of heupprothese uitstellen of zelfs voorkomen.

CVFF-15.jpg

Binnen onze praktijk werken wij met GLA:D voor het behandelen van heup- en knieartrose. Hiermee werkt onze praktijk nauw samen met het Máxima Medisch Centrum en huisartsen organisatie PoZoB. 

 

Maar wat is GLA:D eigenlijk? GLA:D is een voorlichting- en trainingsprogramma specifiek voor mensen met heup- en knieartrose. Het programma is opgesteld volgens de laatste wetenschappelijke inzichten en word gegeven door speciaal opgeleide fysiotherapeuten binnen onze praktijk.


Door het volgen van GLA:D vermindert de pijn en voorkomt u dat de klachten erger worden. Zo kunnen wij er samen voor zorgen dat we een uiteindelijke knie- of heupprothese kunnen uitstellen of zelfs voorkomen. 
 

Om in aanmerking te komen voor GLA:D dient u verwezen te worden door de huisarts of door de specialist vanuit het ziekenhuis.

Het GLA:D programma duurt ongeveer 12 behandelingen. Wij maken voor elke patiënt een persoonlijk oefenprogramma zodat we een zo optimaal mogelijk resultaat kunnen bereiken.

bottom of page