top of page

Multiple sclerose (MS)

Onze praktijk is aangesloten bij MS Zorg Nederland en heeft goede contacten met de MS-verpleegkundigen in de nabije ziekenhuizen. ​

 

De fysiotherapeut streeft naar het optimaliseren van de functies van het houdings- en bewegingsapparaat, zodat de cliënt zolang mogelijk zelfstandig kan functioneren. 

CVFF-04.jpg

Multiple sclerose (MS) komt relatief veel voor en kan een grote impact hebben op nagenoeg alle facetten van het menselijk functioneren. De ziekte kent veelal een onvoorspelbaar beloop en is helaas niet te genezen. 

 

MS is een chronische ziekte, een ziekte die nooit overgaat. Daarom is het belangrijk dat de patiënt zelf leert wat deze ziekte is, wat de gevolgen zijn, hoe klachten en symptomen te verlichten zijn en welke zorgverleners ingeschakeld kunnen worden als het nodig is.

 

Regelmatig bewegen kan het verloop van MS niet tegenhouden, maar soms wel de functionele gevolgen van de ziekte beperken. Fysiotherapie en oefentherapie streven naar het optimaliseren van de functies van het houdings- en bewegingsapparaat, zodat de cliënt zo lang mogelijk zelfstandig kan functioneren. De fysiotherapeut of oefentherapeut kan helpen als bewegen lastig wordt, maar heeft ook een rol bij het optimaliseren van het dagelijks bewegen. 

 

Eigen regie, eigen zeggenschap.

 

De praktijk maakt onderdeel uit van MS Zorg Nederland.

Voor meer informatie zie: https://www.mszorgnederland.nl/over-multiple-sclerose/ms-zorgverleners/

bottom of page