top of page
Mededelingen Covid-19/Corona
  • Covid-19/Corona update (30 juni 2021)

Sinds zaterdag 26 juni j.l. zijn er een aantal maatregelen door het RIVM versoepelt waaronder de mondkapjesplicht. Dat betekent dat in de behandelkamer en de oefenzaal geen mondkapje meer gedragen hoeft te worden. Wel houden we ons nog aan de 1,5m afstand regel en desinfecteren we de handen bij binnenkomst en vertrek van de praktijk.  Bij corona-gerelateerde klachten als hoesten/ verkoudheid zegt u de afspraak af.

 

Voor de behandeling zal de behandeld fysiotherapeut u vragen of u comfortabel voelt bij een behandeling zonder mondkapje. Indien gewenst zetten wij het mondkapje gewoon op. Samen komen wij gezond de zomer door!

  • Covid-19/Corona update (1 oktober 2020)

Vanaf deze week dragen alle fysiotherapeuten van fysiotherapie Franken een mondkapje. Wij doen dit uit veiligheid voor onze patiënten en uiteraard ook voor ons zelf. Wij stellen het zeer op prijs als patiënten ook een mondkapje dragen, want samen zullen we er voor zorgen dat we het virus onder controle krijgen. 

Wij volgen het nieuws met betrekking tot de actuele ontwikkelingen op de website van het RIVM: https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19. Voor eventueel aanvullende maatregelen wordt het advies en/of opdracht van het RIVM gevolgd. 

 
  • Covid-19/Corona update (6 mei 2020)

Vanaf woensdag 6 mei gaan we starten met het verantwoord opschalen van de noodzakelijke reguliere zorg. Dat betekent dat als de zorg op afstand gegeven kan worden, dit de voorkeur heeft. Als voor de behandeling het noodzakelijk is dat de behandeling in de praktijk plaats vindt dat vanaf nu ook mogelijk is.

Bestaande cliënten worden persoonlijk op de hoogte gebracht door hun eigen fysiotherapeut. Nieuwe cliënten kunnen zich telefonisch melden en zullen door de fysiotherapeut worden teruggebeld.

We houden jullie op de hoogte van huidige ontwikkelingen, dus houd onze berichtgeving in de gaten.

Uiteraard hebben we de noodzakelijke maatregelen getroffen, zodat we de behandelingen op een verantwoorde en veilige wijze kunnen hervatten. Dit doen we aan de hand van een door het RIVM en KNGF goedgekeurd protocol. Veiligheid voor u en voor ons staat altijd voorop!

Veelgestelde vragen omtrent Covid-19/Corona

 

Is het veilig om naar Centrum voor fysiotherapie Franken te komen?

Ja, het is volstrekt veilig en verantwoord om naar de praktijk te komen, zolang u zich aan alle voorschriften houdt. We bespreken vooraf graag wel de situatie telefonisch goed met u door. Bij het maken van de afspraak, zullen wij daarom een aantal vragen aan u stellen. Het is belangrijk dat u deze vragen zorgvuldig en naar waarheid beantwoordt.

Uw behandelingen zullen anders zijn dan u gewend was. Om de noodzakelijke maatregelen te kunnen treffen om u zo veilig en verantwoord mogelijk te kunnen behandelen, is de praktijk anders ingericht. Zo hebben we een maximum ingesteld voor het aantal mensen dat binnen aanwezig mag zijn en gelden er ook andere strenge regels en voorschriften. Deze hangen duidelijk zichtbaar in de praktijk. We vragen hiervoor uw begrip en medewerking.

Welke maatregelen zijn er getroffen?

Naast de gebruikelijke maatregelen en hygiënemaatregelen van het RIVM (geen handen schudden, in uw elleboog niezen en hoesten, handen wassen met desinfecterend zeep of gel, gebruik papieren zakdoekjes) gelden de volgende aanvullende huisregels:

   ●    Was bij binnenkomst praktijk uw handen;
   ●    Houd anderhalve meter afstand van alle aanwezige personen op de praktijk;
   ●    Kom alleen, of indien noodzakelijk met maximaal één begeleider (die wacht in de auto);
   ●    Zorg dat u maximaal vijf minuten van tevoren aanwezig bent;
   ●    Verlaat het pand direct na afloop van de behandeling;
   ●    Vergeet niet een handdoek mee te nemen;
   ●    Kleed u thuis om, de kleedruimtes zijn gesloten;
   ●    Maak, waar mogelijk, geen gebruik van de toiletten;
   ●    Houd rekening met elkaar en volg de aanwijzingen van het aanwezige medewerkers op;
   ●    Bij onduidelijkheid omtrent het corona beleid bepaalt de fysiotherapeut hoe ermee wordt omgegaan.

Tenslotte


Het is mogelijk dat uw fysiotherapeut gebruik maakt van persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals een mondkapje. Dit is niet in alle gevallen nodig, maar hangt af van uw persoonlijke situatie en behandeling. Als u hierover vragen heeft, dan geeft uw fysiotherapeut daar graag antwoord op.

Naast de gebruikelijke behandelingen op de praktijk of aan huis, bestaat er de mogelijkheid gebruik te maken van E-consults. Hierbij vindt het contact met uw fysiotherapeut plaats door middel van een beeldverbinding. Zo kunt u toch gebruik maken van onze fysiotherapeutische kennis om u te helpen met uw klacht. 

bottom of page